Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 26 липня 2022, питання №70050

Права психически больных

Здравствуйте
Если человек проходил психотерапию и через два года терапии у человека начались галлюцинации и он попадает в псих.больницу. При этом этому способствует сам терапевт он звонит родителям клиента и утверждает на необходимости госпитализации. То терапевт несёт ли какую-то ответственность за это? За то состояние к которое привела к госпитализации?

Відповіді юристів (1)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Після проходження курсу лікування пройшло аж два роки. Лікар, який лікував хворого два роки тому не може давати гарантію виздоровлення на довгий термін. Хворому потрібно було звертатись до компетентних медиків у медичний заклад, в якому надають кваліфіковану медичну допомогу. Якщо хворий не бажає потрапляти до психіатричного стаціонару, то він має слідкувати за станом свого здоров'я і регулярно виліковуватись в медичних закладах (не на стаціонарі), щоб не було підстав госпіталізовувати його.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових кваліфікованих юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу надати Вам детальну правову консультацію, написати тексти юридичних документів чи надати інші правничі послуги.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України