Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 07 квітня 2024, питання №105048 250₴

130 ст за водіння в нетрезвому стані

Їхав з знайомою до дому, я власник машини, вона була випивша та за кермом, я був на пасажирскому , я не знав що вона випила, нас спинила поліція виписала не наї 130, тепер вона через адвоката хоче перевести відповідальність на мене, чи зможе вона це зробити, я ніякі показання не давав поліції при зупинці, як краще діяти?

Відповіді юристів (3)

    Богун Сергій Павлович
    50%

    Доброго дня.

    За змістом ст. ст. 245, 252, 280, 283 КУпАП, при розгляді справи про адміністративні правопорушення забезпечується всебічне, повне та об’єктивне з’ясування обставин справи, підлягають для з’ясування питання про те, чи було вчинене адміністративне правопорушення та чи винна особа в його вчиненні, рішення приймається на підставі доказів, долучених у суді і оцінених суддею за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтуються на всебічному, повному і об’єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

    Відповідно до ст.ст. 254, 256 КУпАП, протокол про адміністративне правопорушення є важливим процесуальним документом, яким фіксується факт адміністративного правопорушення і який є підставою для подальшого провадження у справі. До складання протоколу та його змісту пред’являють спеціальні вимоги. Так, ст.256 КУпАП встановлено, що у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім’я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи.

    При складанні протоколу зазначаються дата і місце складання протоколу.

    Відповідно до п. 1.10 Правил дорожнього руху, водій це особа, яка керує транспортним засобом і має посвідчення водія (посвідчення тракториста-машиніста, тимчасовий дозвіл на право керування транспортним засобом, тимчасовий талон на право керування транспортним засобом) відповідної категорії.

    Виходячи з Вашого питання перекладення на Вас відповідальності не буде.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, наврядчи в неї щось вийде. Рекомендую вам теж залучити адвоката, для обгрунтованої відповіді, треба проаналізувати матеріали справи. Маю багатий досвід.

    Мамай Ірина Євгеніївна
    50%

    Вітаю,

    Ніяк не можна перевести правопорушення на когось. До протоколу про адміністративне правопрушення ОБОВ'ЯЗКОВО додається відео, показання драгеру конкретної особи, зазвичай її пояснення, акт огляду. В протокол заносяться дані особи. В іншому випадку протокол не матиме доказів фіксування правопорушення. Такий протокол розглядає суд за місцем вчинення правопорушення.

    Ви є ніким в даній справі. За викликом має з'явитися особа, яка притягається до відповідальності.

    Вона може писати клопотання про закриття провадження по справі за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

    Однак, якщо є відео від поліції, що кермувала авто вона і драгер показує показник більше 0,2 проліме алкоголю, то вона винна і буде притягнута до відповідальності.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України