Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 05 января 2024, вопрос №99686

Як вплинути на пенсійний фонд?

Добрий вечір.В 2017 р. суд присудив виплачувати доплату за понаднормовий стаж постраждалій ЧАЕС 4 категорії, та пенсійний фонд не виконує рішення суду, та ще відмовляє у індексації пенсії. Чи це правомірно і як вплинути на пенсійний фонд? Всі рішення суду та відповідь з пенсійного наявні. 

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    За умисне невиконання рішення суду, яке набуло законної сили або ж перешкоджання його виконанню передбачено штраф у розмірі 20-40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Його сплачує керівник суб’єкта владних повноважень. Тому посадові особи, винні у такому правопорушенні, можуть понести достатньо жорстку відповідальність.

    Суд, який ухвалив судове рішення в адміністративній справі, може зобов’язати суб’єкта владних повноважень, не на користь якого ухвалене судове рішення, подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення.

    • Дударенко Олексій Олегович
      Дударенко Олексій Олегович 4 месяца назад

      Юрист, г. Житомир, 8 лет опыта

      Зрозуміло, дякую!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України