Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 03 ноября 2023, вопрос №96099

Як Звільнитись з роботи,якщо працюю офіційно

Мені видали Зарплату, але мене вона не влаштовує. Працювала цілий місяць, заради 6500 грн. Хочу звільнитись, не знаю з чого розпочати

Ответы юристов (3)

    Безугла Альбіна Валеріївна

    Якщо Ви працюєте офіційно - тобто писали заяву при прийняття на роботу, підписали наказ про прийняття на роботу та надали свою трубову книжку керівництву - то Ви маєте право звільнитися за декількома варіантами:

    - за власним бажанням(ст. 38 КЗпП України), але тоді ще прийдится відпрацьовувати 2 тиждні до звільнення. Це обов'язково. І якщо звернутися до центру зайнятості для працевлаштування, то треба чекати три місяці на виплату допомоги по безробіттю.

    - за згодою сторін (ст. 36 КЗпП України) - тоді можна вказати будь-яку дату звільнення, узгоджену з керівництвом. Тут плюс в тому, що можна звільнитись хоч сьогодні, якщо керівник не проти. Ще бонус до такого формату звільнення - якщо саме такий запис буде у трудовій книжці, то можна звернутися на біржу праці (центр зайнятості ) та отримувати допомогу по безробіттю з першого місяця.

    - просто не виходити на роботу та Вас звільнять (ст. 40 КЗпП України) примусово за прогули (із записом про таке звільнення у трудовій книжці і їїтреба буде прийти й забрати). Це вариінт поганий, бо наступні роботодавці будуть бачити такий "поганий" запис і не охоче братимуть Вас на роботу.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Валентина!

    Розпочати потрібно з заяви на звільнення.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ви маєте право звільнитись за власним бажанням, якщо роботодавець відмовляє у звільненні за угодою сторін. Можливо у Вас навіть є підстави звільнення без відпрацювання 14 днів.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України