Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 29 октября 2023, вопрос №95830

Отримання інвалідності (правильна тактика)

Здрастуйте! На жаль, немає коштів для консультації, тому розраховую на допомогу добрих людей

Мене виключено з обліку у військкоматі (група 1, стаття 74а), генетичне захворювання, вади розвитку (включно з гіпоспадією), виконані дитячі операції та 1 підліткова (двостороння мастектомія, наскільки мені відомо, прямий критерій 3-ї групи інвалідності). На тлі цих захворювань у мене розвинулися серйозні проблеми з психікою (клінічна депресія, генералізований тривожний розлад). Перші симптоми з'явилися ще у 2010-2011 році, у 2018 звернувся по допомогу (у приватному порядку, але рецепти збереглися) до психіатра. Препарати приймаю досі

Які мої шанси отримати інвалідність на підставі всього цього? Як підвищити шанси, щоб не нарватися на корупцію і незаконні маніпуляції? Як мені правильно вчинити, спробувати отримати в лікарнях, де оперувався (10-20 років тому) мої карти/виписки з діагнозами та операціями? Після цього звернутися до сімейного лікаря за інструкціями?

Дуже сподіваюся на відповідь, Слава Україні!

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Максиме!

    Аби все пройшло успішно, Ви повинні розуміти що Вам чекати. При тому рекомендую орієнтуватись на Наказ МОЗ від 14 листопада 2011 р. за N 1295/20033 Про затвердження Інструкції про встановлення груп інвалідності:

    https://ips.ligazakon.net/document/RE20033?an=1&fb...

    В цьому Наказі даються чітки умови щодо яких хвороб можна отримати інвалідність.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    У даній ситуації потрібно консультуватись з лікарями, оскільки питання медичного спрямування. Жодний юрист не має права давати відповіді на такі питання без юридичної освіти.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України