Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 19 октября 2023, вопрос №95160

Добрий день. під час проходження щорічної медичної комісії роботодавець хоче знати мій діагноз. я ж не хочу цього. чи законна вимога роботодавця?

Добрий день. під час проходження щорічної медичної комісії роботодавець хоче знати мій діагноз. я ж не хочу цього. чи законна вимога роботодавця?

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, Згідно законодавства, пацієнт має право на таємницю про стан свого здоров’я, про факт звернення за медичною допомогою, про діагноз, а також про відомості, одержані при його медичному обстеженні. Забороняється вимагати та подавати за місцем роботи або навчання інформацію про діагноз та методи лікування пацієнта ст.39-1 ЗУ «Основи законодавства України про охорону здоров’я» №2801-XII від 19.11.1992 р.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Ви не зобов'язані повідомляти роботодавця про свій диагноз, якщо немає рекомендацій лікарів щодо неможливості виконання Вами Ваших службових обов'язків за станом здоров'я або інших вад, пов'язанних, наприклад, з інвалідністю.

    В іншому випадку таке повідомлення є Вашим обов'язком.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Роботодавець має право виключно на ознайомлення з висновками лікарів щодо Вашої можливості виконувати роботу, права вимагати конкретного діагнозу у нього не має


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України