Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 09 июля 2023, вопрос №88073

Законные ли действия полиции

Добрый день! У меня такой вопрос муж освободился в 2019 году а в этом году приехала полиция забрала его в райотдел и поставили на какой-то учёт потом составили административный протокол а теперь вели ему надзор законо ли это всё?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Валерія!

    Очевидно мова йде про адміністративний нагляд.

    Адміністративний нагляд встановлюється з метою запобігання вчиненню злочинів окремими особами, звільненими з місць позбавлення волі, і здійснення виховного впливу на них.

    Адміністративний нагляд - це система тимчасових примусових профілактичних заходів спостереження і контролю за поведінкою окремих осіб, звільнених з місць позбавлення волі, що здійснюються органами Національної поліції (стаття 1 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі").

    Адміністративний нагляд встановлюється у визначеному статтею 5 Закону порядку терміном від одного року до двох років і не може перевищувати термінів, передбачених законом для погашення або зняття судимості. Для осіб, зазначених у пункті "ґ" , "д" статті 3 Закону, адміністративний нагляд встановлюється на строк до погашення судимості.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь Вам допомогти розібратися в них!

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Нужно видеть Ваши документы.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго
    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Валерій!

    Складно сказати, що трапилось. раджу Вам звернутись до адвоката, який зможе предметно Вам допомогти!

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 9 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. Можливо, що його притягують до адміністративної відповідальності за статтею 187 Кодексу України про адміністративні правопорушення або за іншою статтею КУпАП.

    Стаття 187. Порушення правил адміністративного нагляду

    Порушення правил адміністративного нагляду особами, щодо яких встановлено такий нагляд, а саме:

    1) неявка за викликом органу Національної поліції у вказаний термін і ненадання усних або письмових пояснень з питань, пов'язаних з виконанням правил адміністративного нагляду;

    2) неповідомлення працівників Національної поліції, які здійснюють адміністративний нагляд, про зміну місця роботи чи проживання або про виїзд за межі району (міста) у службових справах;

    3) порушення заборони виходу з будинку (квартири) у визначений час, який не може перевищувати восьми годин на добу;

    4) порушення заборони перебування у визначених місцях району (міста);

    5) нереєстрація в органі Національної поліції -

    тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Дії, передбачені частиною першою цієї статті, якщо вони вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, -

    тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, а в разі, якщо за обставинами справи з урахуванням особи порушника застосування цих заходів буде визнано недостатнім, - адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

    Адміністративний нагляд - це система тимчасових примусових профілактичних заходів спостереження і контролю за поведінкою окремих осіб, звільнених з місць позбавлення волі, що здійснюються органами Національної поліції.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу надати Вам детальну правову консультацію з рядом різноманітних юридичних послуг, написати тексти правничих документів чи надати інші правові послуги.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України