Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 28 марта 2023, вопрос №83033

Судове рішення через заборгованість за теплоенергію

Доброго дня!
Підкажіть будь ласка, чи набуває чинності судове рішення через заборгованість за теплопостачання? Прийшло судове рішення від 11 січня 2023 року за заборгованість теплопостачання в сумі 21 000 грн станом на 22.02.2022. (заява подана цим же числом). Житло знаходиться в зоні бойових дій(Донецька область).Дата набуття законної сили відсутня. Чи має доречність закон ВР про заборону стягнення боргів під час дії воєнного стану? Скажіть як бути?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Дарина!

    Рішення набирає законну силу після спливу терміну апеляційного оскарження.

    Відповідно до статті 354 ЦПК апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п’ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

    Якщо схочете поспілкуватися зі мною більш детально з цього приводу, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Богданов Микита
    Богданов Микита год назад

    Юрист, г. Одесса, 10 лет опыта

    Доброго дня. Скоріш за все у вас там судовий наказ. Судовий наказ набуває чинності через 20 днів з моменту його отримання. Оскарження в апеляційному порядку, проте може бути переглянутий за вашою заявою протягом 15 днів з моменту його отримання. Звертайтесь.

    • Дарина Клиент год назад

      Дякую! Чи має силу закон про заборону стягнення боргу під час дії воєнного стану в данному випадку?

      • Богданов Микита
        Богданов Микита год назад

        Юрист, г. Одесса, 10 лет опыта

        Хіба що на стадії виконання рішення виконавчою службою. Відповідно до закону: Зупиняється у період дії воєнного стану вчинення виконавчих дій у виконавчих провадженнях якщо стягнення за житлово-комунальні послуги здійснюється щодо нерухомого майна, яке є місцем постійного проживання такої фізичної особи і було знищено або пошкоджено внаслідок воєнних (бойових) дій".Проте краще все ж таки ознайомитись з судовим рішенням.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України