Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 26 апреля 2024, вопрос №106829

Підтвердження факту подачі документів на бронювання

Доброго дня. Виникло таке питання. На підприємстві, де я працюю, подали списки працівників на бронювання. Після цього (тиждень тому) мій напарник отримав у місці повістку. Зважаючи на те, що ймовірність отримання повісткі далеко не нульова для будь кого, і для мене також, чи буде зважати ТЦК на сам факт подачі конкретної людини на бронь, у разі виникнення гострого бажання відправити людину, схоплену на вулиці через пару днів на нуль? Чи допоможе довідка від підприємства про подання на бронювання? Уточню-річь саме тільки про подання документів, а не отримання броні.
С повагою.

Ответы юристов (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Макс!

    На жаль, формально, ТЦК має право "зважати" на факт подачи Вами заяви на відстрочку від мобілізації у зв'язку з бронюванням разом з витягом з листа Мінекономіки на Ваше ім'я, який Вам повинні видати на роботі після закінчення процендури бронювання..

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Макс Клиент 11 дней назад

      Ви мали на увазі-"ТЦК має право НЕ "зважати""?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Так, саме це мав на увазі. ТЦК в більшості випадків не зважає на довідки від підприємства.

        • Макс Клиент 11 дней назад

          Ну, взагалі і так зрозуміло, що закон та ТЦК-речі не дуже сумісні. Проте-що робити, коли запакували в буса і відправили, і через декілька днів на підприємство приходить лист з наказом Мінекономіки про бронь?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            У такому разі вже нічого не зробити, оскільки бронь не надає права на звільнення. Якщо відмовитись від мобілізаційного розпорядження - подадуть до поліції по 336 і буде реальна справа з реальним строком, яка за повного Вашого каяття призведе до умовного строку, що в свою чергу не позбовляє Вас права мобілізувати.

            • Макс Клиент 11 дней назад

              Зрозуміло. Дякую за розгорнуту відповідь.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу! Вдачі Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України