Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 05 січня 2024, питання №99684

Чи має сплатити штраф військовозобовязаний, який з поважних причин по повістці не зявився в ТЦК?

Хочу запитати чи працівники ТЦК та СП діють законно заставляючи сплатити штраф за неявку в ТЦК та СП по повістці, яку було виписано ще 6 місяців назад?
Коли в ТЦК дали бланк для проходхення ВЛК, відразу ж ваписали повістку 3 дні наперед щоб зявитися з висновким ВЛК. На вказану дату не було можливості зявитися бо комісія відправила на обстеження в обласну лікарню. Результати обстеження і висновок ВЛК були предявлені в ТЦК на кілька днів пізніше від дати вказаної у повістці. Жодних претензій і штрафів тоді не було. По результату обстеження і висновком ВЛК військовозобовязаного було знято-виключено з списку в/о. Після того ще кілька разів вручали повістки на вулиці для уточнення даних. Жодної не було проігноровано. Підкажіть чи вони діють справедливо, виставляючи штрафи за неявку до ТЦК ще 6 місяців тому? Дякую за відповідь

Відповіді юристів (8)

    Богун Сергій Павлович

    Ви маєте право оскаржити накладений на Вас штраф в порядку встановленому КУАП.

    • Іван Клієнт 4 місяці тому

      У ТЦК дали рахунок, який немає жодної печатки чи штампу. Він роздрукований на форматі А5, а сума штрафу скреслена і виправлена вручну в 6 разів менша від надрукованої. Чи має цей листок юредичну силу?

      • Богун Сергій Павлович

        Протокол про адміністративне правопорушення, у разі його оформлення, складається не пізніше двадцяти чотирьох годин з моменту виявлення особи, яка вчинила правопорушення, у двох примірниках, один із яких під розписку вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності.

        • Іван Клієнт 4 місяці тому

          Дали лише листок з раахунком і виправленою сумою.

          • Богун Сергій Павлович

            Вимагайте надання протоколу. Саме він є підставою накладення штрафу.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Загалом строки для притягнення до відповідальності вже вийшли, а тому можете ігнорувати. Плюс Вам мають видати і протокол, і постанову.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    • Іван Клієнт 4 місяці тому

      У ТЦК дали лише рахунок, який немає жодної печатки чи штампу. Він роздрукований на форматі А5, а сума штрафу скреслена та виправлена вручну у кілька разів менша від надрукованої. Чи має цей листок юридичну силу?

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Іване!

    Однозначно, що ні.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України