Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 04 вересня 2023, питання №91645

Мати інвалід 2 групи, як отримати відстрочку?

Мати інвалід 2 групи, але є ще бітько (він пенсіонер, не працює). Чи можу я отримати відстрочку і як це треба оформити? Проживаємо в різних містіх.

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня. Якщо немає більше дітей крім вас вы маєте право на відстрочку. Для цього вам потрібно подати заяву на ім'я комісара ТЦК про надання відстрочки від мобіліцазії додавши до неї нотаріально завірені копії таких документів

    Свідоцтво про народження

    Пенсійне посвідчення або посвідчення інваліда або довідка про надання допогти у зв'язку з інвалідністю матері

    Пенсійне посвідчення батька

    Довідка про склад сім’ї.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Микола!

    Так, маєте право на відстрочку, за умови того, що в Вашої матері немає інших працездатних дітей окрім Вас. Так як Ваш батько пенсіонер, то згідно чинного законодавства є непрацездатною особою, а тому не може утримувати Вашу матір.

    Для відстрочки Вам потрібно буде надати до ТЦК: заяву про надання відстрочки, Ваше свідоцтво про народження, документ, який підстверджує інвалідність матері, пенсійне посвідчення батька.

    Виникне потреба у персональній консультації, я завжди готовий до того!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 8 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Нужно видеть Ваши документы.

    Звертайтеся через функціонал біля фото.

    Всего доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України