Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 20 серпня 2023, питання №90417

Чи може ТЦК в цій ситуації притягнути до відповідальності?

Доброго дня. Якщо до мене додому приїдуть представники ТЦК для вручення повістки для уточнення даних/проходження медичного огляду, побачать мене на вулиці але я не стану з ними вести діалог та піду в дім і зачиню двері чи можуть вони мене притягнути до відповідальності по ст.210-1 КУпАП? Якщо притягнуть то чи зможу я оскаржити таку постанову в суді?

Відповіді юристів (7)

    Богун Сергій Павлович

    Не зможуть. В Вашому випадку буде відсутня ознака адміністративного правопорушення. Можу підготувати правовий висновок з цього питання. Якщо необхідно - звертайтесь.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Така поведінка з Вашого боку буде сприйнята, скорше за все, як відмова від отримання повістки. Про це буде складено акт, і тоді, дійсно, у перспективі може бути вживана стаття 210-1 КУпАП.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Андрій Клієнт 8 місяців тому

      Може бути сприйнята ,але ж акт буде складено без моєї присутності ,я зможу в подальшому оскаржити постанову в суді?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Ваша присутність для складання такого акту не є обов'язковою.

        • Андрій Клієнт 8 місяців тому

          Припустимо вони складуть такий акт і керівник тцк накладе на мене штраф ,чи зможу я оскаржити таку постанову в суді? Адже ніяких доказів що я відмовився від повістки у них не буде ,я з ними навіть не розмовляв та не був присутній поруч

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Чому б ні, Ви маєте на це право, але, як показує практика, суд в таких випадках нерідко стоїть на стороні ТЦК.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    У такому випадку склад адміністративного правопорушення відсутній. Якщо все ж штраф станеться, зможете з лекістю це оскаржити.

    Всього доброго. Успіхів!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України