Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 10 травня 2023, питання №85102

Ношение средств самообороны (ножи, электрошокеры, перцовые баллончики)

Законно ли ношение средств самообороны (ножи, электрошокеры, перцовые баллончики)
Есть ли какие-то ограничения?
Что будет уже чрезмерной самообороной?

Відповіді юристів (3)

    Степанов Михайло Леонідович
    Степанов Михайло Леонідович рік тому

    Юрист, м. Львів, 12 років досвіду

    ч. 1 ст. 191 КУпАП - адміністративна відповідальність;

    ч. 2 ст. 263 КК України - кримінальна відповідальність (все залежить від висновку експерта)

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Аліна!

    Ваше питання регулюється статтею 191 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів

    Порушення правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду і бойових припасів громадянами, які мають відповідний документ дозвільного характеру, виданий уповноваженим державним органом на зберігання зазначеної зброї, -

    тягне за собою накладення штрафу від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням зброї і бойових припасів або без такого.

    Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, -

    тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї і бойових припасів.

    1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері обігу й використання зброї.

    2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у порушенні правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду і бойових припасів (формальний склад).

    3. Суб'єкт адміністративного проступку- спеціальний (громадяни, які мають дозвіл на зберігання зброї); особливий (особи, яких вже було піддано адміністративному стягненню).

    4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.

    Будуть питання, зверніться до мене особисто, натиснувши кнопку "звернутись"біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Аерозолі сльозоточивої чи дратівної дії (газові балончики) в Україні продаються повнолітнім особам, в більшості випадків-тим, кому такі засоби потрібні для роботи. Дозволу поліції для купівлі та носіння газового балончика не потрібно. Упаковки з аерозолями сльозоточивої та дратівної дії (газові балончики) реалізуються (продаються) громадянам, які досягли 18-річного віку, суб'єктам підприємницької діяльності, установам і організаціям без дозволу органів внутрішніх справ у спеціалізованих магазинах, окремих секціях магазинів. Перцевий газовий балончик-це поширений зараз тип газового балончика з іритантом-наповнювачем капсаїцином.

    Дозвіл обов'язковий тільки на носіння бойових ножів з довжиною леза 9 та більше сантиметрів. На "бойовий" ніж з коротким лезом дозвіл не потрібний.

    Клинкова холодна зброя, комбінована холодна зброя з клинком (клинками): 3.2.1. мінімальна довжина клинку - не менше, як 90 мм. Довжина клинків визначається вимірюванням відстані від вістря до обмежувача або утику руків'я по прямій хорді (при отгибі обмежувача або утику в бік клинка довжина їх не враховується). 3.2.2. мінімальна товщина клинку - не менше, як 2,6 мм. Вимірювання товщини клинка провадиться у найтовщому його місці.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу надати Вам детальну правову консультацію, написати тексти правничих документів тощо.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України