Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 07 січня 2023, питання №78124

Атестат про 11 класів

Добрий день. Як замовити атестат, якщо коледж, де закінчувала 11 класів, в окупації? Атестат тоді замовлений не був, бо навчання покинула на останньому курсі. Тобто диплом не отримала. А атестати тоді замовляли разом з дипломами. Але я так розумію, що на атестат маю право, бо пройшла в коледжі 10-11 клас та здала екзамени. Зараз він мені дуже потрібен. Куди звернутись, щоб його замовити?

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, зверніться до міністерства освіти, з відповідним запитом.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук..

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Спробуйте звернутись до територіального органу освіти за місцем перебування. Можливо, вони Вам допоможуть.

    Виникнуть додаткові питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Любове.

    Міністерством освіти і науки підготовлені рекомендації для школярів та батьків, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, щодо продовження навчання та отримання документів про освіту.

    У МОН рекомендують дотримуватися таких рекомендацій:

    1. Подати заяву про зарахування до будь-якого закладу загальної середньої освіти на безпечній території України (допомогу у виборі закладу надають органи управління освітою 14 областей та міста Києва, а також департаменти освіти і науки Донецької, Харківської, Миколаївської та Запорізької обласних військових адміністрацій).

    2. Завершити навчання та пройти оцінювання відповідно до рекомендацій МОН, затверджених наказом від 1 квітня 2022 р. № 290.

    3. Свідоцтво про здобуття базової або повної загальної середньої освіти замовляє та вручає заклад, до якого подана заява про навчання (це стосується також свідоцтв досягнень для 1-4 кл. і табелів навчальних досягнень для 5-8 і 10 класів).

    У разі, якщо на час завершення навчального року заклад освіти, який замовив випускникам свідоцтва, не функціонує внаслідок збройної агресії російської федерації, видавання свідоцтв та заповнення додатків до них може здійснити інший заклад освіти, визначений органом управління у сфері освіти. У цьому разі уповноважена особа закладу освіти, що заповнила додаток до свідоцтва, робить запис із посиланням на наказ «Додаток заповнено на підставі наказу МОН від 01 квітня 2022 р. № 290».

    У разі відсутності результатів річного оцінювання після завершення навчання за освітньою програмою закладу освіти учень має право до початку нового навчального року пройти річне оцінювання та отримати документи про освіту.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України