Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 09 листопада 2022, питання №75548

Как уволиться директору когда умер 100% учредитель

Подскажите, как уволиться директору когда умер единственный учредитель. Сроки открытия наследственного дела прошли, наследники не подали заявлений. Я понимаю, что это исковое заявление в суд, но вот что делать в таком случае с активами компании? Товар находится на ответхранении , можно ли оплатить аренду склада ответхранения к примеру на несколько лет вперед и оставить товар там? Снимается ли в таком случае ответственность с уволившегося директора?
Если рассмотреть вариант продолжения работы предприятия: Может ли директор перед увольнением назначить и.о. и дать ему право первой подписи?

Відповіді юристів (5)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    До моменту прийняття рішення суду про припинення трудових правовідносин, директор зобов'язаний виконувати свої обв'язки та прийняти всі можливі в його ситуації заходи для збереження майна юридичної особи. Ці заходи він обирає на власний розсуд - передача під охорону, реалізація та акумуляція грошових активів тощо.

    Після звільнення директора він не несе відповідальності за події з майном що сталися після його звільнення, якщо на момент звільнення він прийняв належні заходи для збереження майна.

    Щодо призначення тимчасового директора то це необхідно вивчати Статут підприємства. Крім того, така особа, щоб її дії мали юридично значимі наслідки, повинна бути зареєстрована в ЄДРПОУ в якості підписанта.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    • Леся Клієнт 11 місяців тому

      Станіславе, добрий день. Пришліть мені будь ласка реєстраційний номер позовної заявки, яку Ви подавали до суду. Оскільки в суді не можуть знайти позову від мене.

    • Леся Клієнт 10 місяців тому

      Оставлю это здесь...

      Станислав занимается мошенничеством, берет деньги, но ничего не делает. Один раз в вайбере наплел про инсульт/инфаркт и все такое. Обещанного заявления в суде нет. Самое противное, что из-за него упущено время. А сейчас его никак нельзя вызвонить. Зато здесь активность полным ходом. Что скажете, Станислав? Может оформить жалобу в коллегию адвокатов?

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Так теоретично Ви можете призначити виконуючого обов'язки.

    Проте треба дивитись стату підприємства.

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день!

    Если вы будете увольняться через суд, то с момента вступления решения суда в законную силу вы не несете никакой ответственности за имущество компании.

    При необходимости сопровождения дела в суде нажимайте кнопку "Обратиться". Буду рад помочь.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України