Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 05 квітня 2021, питання №40732

Як зменшити розмір аліментів

У мене було два шлюби ,від кожного по одній дитині. На даний момент я перебуваю в третьому шлюбі і теж є одна дитина. Перші аліменти відраховується 30% а другі 1000 грн згідно рішення суду. Як зменшити розмір аліментів якщо я маю третю дитину?

Відповіді юристів (2)

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    У мене було два шлюби ,від кожного по одній дитині. На даний момент я перебуваю в третьому шлюбі і теж є одна дитина. Перші аліменти відраховується 30% а другі 1000 грн згідно рішення суду. Як зменшити розмір аліментів якщо я маю третю дитину?

    в судебном порядке

    для этого нужно составить иск и подать в суд

    нужна детальная консультация или помощь в подготовке документов ( заявы, иски т .п.) - обращайтесь через сайт, с ув Виктория Костромина

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Доброго дня, статтею 192 сімейного кодексу України передбачено можливість зміни раніше встановленого розміру аліментів за наявності доведених у судовому порядку підстав, а саме: зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров’я когось із них та в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

    Аналіз цієї норми дає підстави для висновку, що підставами зміни розміру аліментів є як зміна матеріального, так і зміна сімейного стану як самостійна підстава для зменшення або збільшення розміру аліментів. При цьому такі положення закону не виключають одночасне настання обох підстав для зміни розміру аліментів: і зміни сімейного і зміни матеріального стану. Однак зміна сімейного стану є самостійною, не залежною від зміни матеріального стану підставою для зміни розміру аліментів.

    Згідно практики Верховного суду при розгляді даної категорії справ суди повинні звертати увагу на те, що зміна сімейного стану, а саме народження дитини, не є безумовною підставою для зміни розміру аліментів.

    Сума аліментів, яка стягується вона відповідає законодавству, тому тільки наявність у вас третьої дитини не є підставою для зменшення розміру аліментів, якщо звичайно у вас відсутні докази погіршення матеріального стану.

    З огляду на інформацію з вашого питання, підстав для зменшення розміру аліментів у вас не має, але треба детальніше розібратися.

    В разі нобхідності, звертайтеся.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України