Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Права людини, 12 лютого 2021, питання №37966

Я хочу обратиться в ЕСПЧ

Я получал 10 лет пенсию МВД, после чего перешел на пенсию МО и через год мне сказали, что я ее незаконно получал и вернули пенсию МВД. Я обратился в суд и спустя полтора года (включая аппеляцию) віиграл суд и мне вернули пенсию МО. Но то что мне не доплатили за 1.5.года в пенсионном сказали что они мне должны но денег нет. Сказали ждать сколько пять десять лет неизвестно, и выплатят ли сумму вообще непонятно. Я хочу обратиться в ЕСПЧ по данному факту! Это возможно? Какие сроки, и цена вопроса?

Відповіді юристів (2)

    Юрій
    Юрій 3 роки тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Ви можете звернутись, але вашу скаргу оголосять неприйнятною.

    В даному випадку вам потрібно порушити питання про відкриття виконавчого провадження і державний чи приватний виконавець має забезпечити виконання судового рішення у примусовому порядку.

    Окрім цього, невиконання судового рішення є злочином, а винні особи можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності

    Дмитраш Юлія Віталіївна
    Дмитраш Юлія Віталіївна 3 роки тому

    Юрист, м. Черкаси, 3 роки досвіду

    Для звернення в ЄСПЛ Ви маєте використати всі механізми захисту своїх прав на національному рівні, або довести їх неефективність. Я так розумію до виконавчої служби Ви не зверталися, та інших дій не вчиняли.

    ЄСПЛ не може втручатися в діяльність органів влади, які безпосередньо спричинили порушення. Суд розглядає лише ті заяви, в яких йдеться про порушення гарантованих прав Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод та протоколами до неї.

    Лише після викорастання всіх засобів юридичного захисту, можливо звернутися до ЄСПЛ та посилатися на ст. 6 або 13, а також на деяку судову практику, як наприклад "Шмалько проти України".

    Для більш вичерпної консультації, потрібно більше детальної інформації.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України