Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Господарське право, 15 жовтня 2020, питання №30954

Сусіди зверху незаконно збільшили балкон

Сусіди зверху збільшили балкон. Проєктної та дозвільної документації у них немає. Зараз їх будова почала просідати на наш нижній балкон. Коли ми укріпляли свій, то замовляли проект з розрахунками в архітектурному інституті. Що робити, щоб їх балкон не впав на наш?

Відповіді юристів (1)

    Дмитрий
    Дмитрий 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 12 років досвіду

    • Рішення про демонтаж самобудів може приймати лише суд. Щодо скарг на самовільне зведення будівель, то їх потрібно подавати на ім’я міського голови та в інспекцію Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК). Такі скарги міська влада розглядає спільно з інспекцією ДАБК, оскільки саме вона має повноваження накладати штрафи на самовільних забудовників. Якщо це не допомагає, наступний крок — звернення в прокуратуру. Прокуратура має право подавати позови до суду на самовільних забудовників в інтересах міської влади, якщо наявне захоплення землі міської громади.+ Зробити необхідно надіслати запити в уповноважені органи, що дають дозвіл на будівельні роботи, проекти та ін.
    • Звертайтеся, допоможу грамотно скласти запити і заяви.

Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України