Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 11 жовтня 2020, питання №30673

Как запретить соседям курить на общем балконе

Добрый день! У меня соседка постоянно курит на общем балконе, к которому примыкают окна моей спальни и у меня вся комната наполняется дымом. Просьбы и договоренности она игнорирует. Подскажите, пожалуйста, как мне отстоять свои права, какие возможны варианты?

Відповіді юристів (3)

    Дмитрий
    Дмитрий 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 12 років досвіду

    • закон суворо забороняє куріння в громадських місцях, окрім спеціально обладнаних.
    • «Статтею 175-1 Кодекс України про адміністративні правопорушення за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях передбачається покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від 3 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Зокрема, 2-га частина - повторне протягом року вчинення правопорушення - тягне за собою накладення штрафу від 10 – до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян»
    • ви можете звернутися із заявою до КП ЖЕК. Щоб вплинути на курців, працівники ЖЕКу повинні розвішувати у під’їздах будинків таблички з нагадуванням про заборону куріння та зазначенням суми штрафів: від 51 до 270 грн і до 340 грн при повторному правопорушенні.
    • Якщо порушники ніяк не відреагують на зауваження та попередження, потрібно переходити до наступного етапу.
    • Ви можете звернутися з усною заявою про вчинене адміністративне правопорушення, передбачене статтею 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення в райвідділ міліції, зателефонувавши за номером «102». У вигляді смс повідомлення на ваш номер телефону прийде повідомлення з вказаним номером реєстрації звернення.
    • А також, ви можете подати письмову заяву про вчинення адміністративного правопорушення до вашого дільничного інспектора міліції. В своєму зверненні потрібно описати ситуацію, опираючись на кожен факт порушення та просити негайного відреагування.
    • Класичний та стандартний варіант – покласти заяву на стіл дільничному інспектору. В заяві опишіть ситуацію, вкажіть що вона триває вже довгий період, на усні прохання припинити цей безлад порушники ніяким чином не реагують. Просіть в заяві про складання дільничним інспектором відповідного акту чи проведення “виховної” розмови.
    • Ризик того, що порушника не буде покарано, все одно існує. Зокрема, якщо міліція не матиме доказів вчинення порушення (куріння в під’їзді конкретної людини). Такими доказами можуть бути відеозапис, фотографія моменту вчинення порушення або свідчення мешканців.
    • Звертайтеся до мене, допоможу скласти заяви до ЖЕКу та Дільничного
    • Юлия Клієнт 3 роки тому

      Дмитрий Николаевич, спасибо вам большое за подробный ответ. у нас ОСББ и вряд ли там примут меры, или они обязаны тоже отреагировать? Сколько стоит ваша помощь?

      • Дмитрий
        Дмитрий 3 роки тому

        Адвокат, м. Київ, 12 років досвіду

        ОСББ имеет еще больше полномочий чем ЖЕК.

        Заява до ОСББ + заява до Дільничного - 800 грн.

        Пошта моя для зв'язку: alieksieievdm@gmail.com

        ___

        *** Дмитрий Николаевич, спасибо вам большое за подробный ответ. у нас ОСББ и вряд ли там примут меры, или они обязаны тоже отреагировать? Сколько стоит ваша помощь?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України