Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 07 травня 2024, питання №107955

Как стянуть алименты

Если отец ребенка стоит на учёте в псих диспансере это повод ему не платить алименты? Суд будет на его стороне и откажет в назначении алиментов?
Отец официально не работает. В браке не состояли
Диагноз шизофрения

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Яна!

    Знаходження чоловіка на обліку у ПНД не позбовляє його обов'язку утримувати дитину.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 11 днів тому

    Юрист, м. Суми, 30 років досвіду

    Вітаю ! Якщо батько дитини не позбавлений дієздатності через суд, то він повинен виконувати усі свої обов*язки, в т.ч., по вихованню та утриманню дитини і суд звісно ж буде на Вашій стороні.

    Якщо після отримання Вами виконавчого листа і здачі його у виконавчу службу за місцем реєстрації боржника, боржник офіційно не працює, виконавець нараховує боржнику 25 % від середньої заробітної плати по регіону (місто район тощо), у середньому 2700 грн на місяць. За Вашою вимогою (усною або письмовою) виконавець повинен надати Вам Розрахунок заборгованості по аліментам.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України