Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 06 травня 2024, питання №107793 240₴

Заявление на отсрочку

Уважаемые Юристы)
Помогите составить, правильно оформленное заявление на отсрочку , мужу.
Я инвалид 2й группы бессрочно
2 вопрос
Как встать на учет, в военкомат, не по месту регистрации. А по месту реального проживаниЯ?

Відповіді юристів (5)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Підстава для відстрочки для чоловіка буде гарантована лише з 18 травня, наразі потрібно доводити факт відсутності інших осіб у Вас. Із заявою готовий допомогти, за потреби.

    Статиа на облік за місцем проживання можливо, якщо чоловік має ВПО. В протилежним випадках йому потрібно знятися з обліку за місцем обліку, а потім ставати на облік по місцю фактично проживання та доводити такий факт в ТЦК,

    З повагою!

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Чоловіку потрібно зачекати до 18 травня, адже саме з цієї дати він матиме безумовне право на відстрочку у зв'язку з Вашою інвалідністю.

    Якщо подавати заяву про відстрочку до 18 травня, то чоловіку потрібно довести, що відсутні інші працездатні особи, які зобов'язані Вас утримувати.

    Для оформлення відстрочку (з 18 травня) чоловіку потрібно надати до ТЦК:

    1. Заяву про відстрочку (зразок можете скачати в інтернеті або за необхідності я Вам її підготую)

    2. Свідоцтво про шлюб

    3. Ваш документ про інвалідність

    Найближчим часом повинен зафункціонувати електронний кабінет військовозобов’язаного, цілком можливо, що оформити відстрочку можна через нього.

    Проте, на даний час це відбувається через ТЦК

    Якщо до ТЦК будете звертатись особисто - обов'язково зареєструйте заяву про відстрочку - для цього її необхідно подати в 2-х екземлярах. На другому екземлярі ТЦК має проставити відмітку про те, що вони отримали від Вас заяву: печатку/підпис та дату прийому. Ви цей екземляр маєте залишити в себе, як доказ подачі документів про відстрочку.

    Якщо з самого початку заяву не реєструють - тоді відправляйте документи поштою цінним листом з описом вкладеного. Зберігайте квитанцію та опис вкладеного.

    Для того, щоб стати на військовий облік за новим місцем проживання - чоловіку спочатку потрібно знятися з військового обліку за місцем реєстрації. Коли запрацюють реєстри - взяти/зняти чоловіка з військового обліку можна буде дистанційно, поки що це відбувається за особистої присутності в ТЦК.

    Чи є у чоловіка військовий квиток та чи взагалі він пербуває на військовому обліку?

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Бажаю Вам успіхів!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%

    Доброго дня, Наталія!

    Можу допомоги Вам із складанням заяви.

    Чоловіку потрібно буде подавати останню до ТЦК після 18 травня, як Ви знаєте, оскільки саме з цього часу, він матимете право на відстрочку за наявності в Вас інвалідності ІІ групи.

    Щодо поставновки на облік, то новий закон вносить зміни до статті 37 ЗУ "Про ВО та ВС" і зазначає, що у разі постановки на облік у ТЦК за місцем проживання (ВПО), чоловіка знімають з обліку у ТЦК за місцем реєстрації.

    Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього

    5. Зняттю з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов’язаних та резервістів розвідувальних органів України - у відповідному підрозділі розвідувальних органів України) підлягають громадяни України:

    2) з військового обліку військовозобов’язаних:

    які вибули в іншу місцевість (адміністративно-територіальну одиницю) України і стали на військовий облік за новим місцем проживання;".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, для отримання відстрочки, чоловіку треба подати заяву на ім'я комісара тцк де перебуває на обліку за місцем реєстрації. Заява пишеться у довільній формі, я П.І.Б прошу заявляю про право на відстрочку у зв'язку з наявністю у дружини другої групи інвалідності. Додатки: 1... 2... 3 ...

    Головне це до заяви додати нотаріально завірені копії таких документів.

    Свідоцтво про шлюб

    Довідка МСЕК+ акт огляду

    Паспорти коди

    Пенсійне посвідчення або посвідчення інваліда жінки.

    Заяву пишіть у двох екземплярах, щоб на одному поставили штамп про її прийняття і вона залишилась у вас, як підтвердження її подачі.

    Рекомендую подавати заяву після 18 травня.

    У разі маніпуляції від працівників ТЦК та спроби вручення бойової повістки, відмовляйтеся її підписувати у такому разі буде складено акт відмови в якому ви зазначте причину відмови у вашому випадку це наявність підстав для відстрочки. У такому випадку будуть яка відповідальність відсутня.

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    До ___ТЦК та СП

    ___

    ___

    прізвище, імʼя, по батькові

    Адреса місця проживання: ___

    ___

    Тел. ___

    ЗАЯВА

    Я, ___, повідомляю, що перебуваю у шлюбі із ___, яка має інвалідність ___ групи.

    Відповідно до ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані: "які мають дружину (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю I чи II групи".

    Такі чоловіки у зазначений період можуть бути призвані на військову службу за контрактом.

    Оскільки я маю дружину з інвалідністю і я не маю бажання служити, я не підлягаю призову та маю права на відстрочку відповідно до вимог законодавства.

    На підставі викладеного, відповідно до ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»,

    Прошу:

    Оформити мені відстрочку від призову відповідно до ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», видати відповідний документ.

    У випадку відмови – прошу оформити відмову в письмовій формі для надання мені можливості оскаржити її у встановленому Законом порядку.

    Додатки:

    1. Копія свідоцтва про шлюб.

    2. Копія довідки до акта огляду МСЕК від ___.

    3. ___

    «___» ___ 2024 р. ___ /___/


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України