Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 02 травня 2024, питання №107456

Чи потрібно в обов'язковому порядку проходити ВЛК?

Доброго дня. Я відбував покарання за особливо тяжкий злочин. Хочу отримати тимчасове посвідчення із відповідним записом про виключення з військового обліку на підставі ст.37 ЗУ Про військовий обов'язок та військову службу. Усі необхідні документи для виключення є в наявності. Звернувся до ТЦК про виключення але вони мене направляють на ВЛК у зв'язку з тим,що в мене старого зразка військово-обліковий документ(Довідка) не дійсний і для отримання тимчасового посвідчення потрібно пройти ВЛК. Чи законна їхня вимога стосовно проходження ВЛК і якими нормативними актами це регламентується? А також чи можуть вручити повістку після проходження ВЛК з висновком комісії ПРИДАТНИЙ?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    ТЦК не виключить Вас з обліку. Після 18 травня відповідної норми у законі вже не буде. Військкомат має право на розгляд заяви - 30 днів. Отже, осьанній тягнутиме з розглядом заяви до 18 травня, а потім просто Вам відмовить, так як такої підстави для виключення вже не буде.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України