Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 02 травня 2024, питання №107432

виїзд за кордон на даний час

добрий день, я знятий з військового обліку у 2018 році я інвалід 2 групи. чи можу я перетинати кордон. і скажіть чи є різниця між знятим з військового обліку та виключеним з військового обліку?

Відповіді юристів (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня,так ви маєте право на перетин кордону. Для цього вам потрібно мати такі документи

    Закордонний паспорт

    Пенсійне посвідчення або посвідчення інваліда.

    Знятий з військового обліку, вважається військовозобов'язаним.

    Виключений з військового обліку - не вважається військовозобов'язаним.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитро!

    Маєте право на виїзд за кордон на підставі інвалідності ІІ групи.

    Щодо знятий та виключений, потрібно розуміти на якій підставі зроблений відповідний запис у ВОД. Бо, у виключених з обліку через непридатність до проходження військової служби часто у ВОД стоїть печатка "знятий" у зв'язку з тим, що не було печаток "виключений".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України