Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 02 травня 2024, питання №107388

Обновление данных и отсрочка

Добрый день, уважаемые юристы! Мне 32, у меня ребенок-инвалид с последующей датой пересмотра, который указан в высновке 2033 год. Мы переселенцы из Луганской области, военные документы остались на оккупированной территории. На воинский учёт на новом месте не становился, поскольку был лютый беспредел и отправляли всех без разбора и доказать что-либо кому-либо было нереальным. В связи с выходом последнего закона про обновление данных, как стать на учёт и получить отсрочку от мобилизации по статье 23, НЕ проходя ВЛК, поскольку прохождение ВЛК приравнивается к добровольному согласию на мобилизацию и после прохождения я теряю право на отсрочку. Как сделать правильно и какие документы для этого нужны, спасибо.

Відповіді юристів (3)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 15 днів тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Вітаю!

    Ви маєте право на відстрочку від мобілізації.

    Для отримання відстрочки необхідно стати на військовий облік та пройти ВЛК.

    Іншого шляху немає.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Владиславе!

    На жаль, без проходження ВЛК оформити відстрочку Ви не зможете. Тому, Вам потрібно підготувати заяву про оформлення відстрочки та додати до неї нотаріально завірену копію свідоцтва про народження дитини та всі наявні документи щодо інвалідності дитини.

    Направте відповідний пакет документів Укрпоштою рекомендованим листом з описом вкладення на адресу ТЦК. Коли отримуєте зворотнє повідомлення від Укрпошти про те, що Ваш пакет документів ТЦК отримав, можете йти до останнього з аналогічним пакетом документів.

    Також звертаю Вашу увагу на той факт, що, скорше за все, Ви будете притягнуті до ад. відповідальності за порушення правил військового обліку за статтею 210 КУпАП та за 211 КУпАП за втрату ВОД.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Владислав Клієнт 14 днів тому

    Дякую за відповідь! Документ, до посвідчує інвалідність дитини - це посвідчення на дитину з інвалідністю, де прописана сама дитина з фото та законний представник (наразі моя дружина). Сам висновок ВЛК забрав соцзахист та видав копію завірену самим соцзахистом. Що саме треба відправляти по пошті та брати з собою до ТЦК?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України