Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 10 квітня 2024, питання №105256

Повторний огляд МСЕК

Особі необхідно подати до органу соцзахисту документи на призначення догляду на непрофесійній основі, зокрема копію висновку МСЕК. Однак термін дії цього висновку закінчився. Орган соціального захисту (Київська область) потребує продовженого висновку МСЕК через те, що термін його дії закінчився та посилається на те, що лише на територіях, де ведуться бойові дії, особа може не продовжувати дію висновку МСЕК. Хоча постановою 225 від 08.03.2022 передбачено продовження строку дії висновку МСЕК та програми реабілітації до спливу 6 місяців після закінчення воєнного стану. Допоможіть будь ласка із ситуацією.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Владиславе!

    Де знаходиться особа, якій потрібно продовжити інвалідність?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Владислав Клієнт 20 днів тому

    У місті Боярка, тобто в межах Київської області.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Постанова КМУ №390 "Про внесення до деяких постанов Кабінету Міністрів України змін щодо строку повторного огляду осіб з інвалідністю та продовження строку дії деяких медичних документів в умовах воєнного стану":

      “3. Повторний огляд, строк якого припав на період дії воєнного стану на території України, переноситься на строк після припинення або скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців після його припинення або скасування за умови неможливості направлення:

      осіб з інвалідністю та осіб, яким встановлено ступінь втрати професійної працездатності (у відсотках), лікарсько-консультативною комісією на медико-соціальну експертизу відповідно до Положення про медико-соціальну експертизу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 р. № 1317;"

      Тобто, повторний огляд особи з інвалідністю переноситься, але тільки за умови неможливості направлення ЛКК на МСЕК. Наприклад, перебування особи за кордоном. Оскільки Ваша матір знаходиться і Україні та має можливість пройти МСЕК, вимоги є законними.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України