Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 08 квітня 2024, питання №105096 250₴

Виїзд за кордон по робочій візі

Добрий день! Хотів би дізнатися чи можу я, чоловік 29 років, виїхати за кордон по запрошенню на роботу? Компанія надає робочу візу та дозвіл на перебування в країні. Дякую

Відповіді юристів (6)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    18%

    Вітаю Вас.

    Ні, на жаль, але робоча віза або запрошення не надає Вам права на виїзд.

    Державна прикордонна служба України інформує:

    "...Для підтвердження підстав перетину державного кордону України на виїзд, крім документів, що підтверджують особу необхідно надати документи, що підтверджують статус особи, яка не підлягає призову на військову службу під час мобілізації та має право на виїзд з України.Візи іноземних країн, які видаються чоловікам - громадянам України, не підтверджують постійне проживання в цих країнах та не дають право на виїзд військовозобов’язаним..."

    НАТОМІСТЬ МОЖЛИВО РОЗГЛЯНУТИ ВАРІАНТ ІЗ ВИЇЗДОМ НА ПМЖ, АЛЕ ДЛЯ ЦЬОГО ВИ ПОВИННІ МАТИ ВІДСТРОЧКУ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ (ЦЕ МІНІМУМ).

    "...Громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які постійно проживають за кордоном можуть виїжджати за наявності відповідних відміток в паспортному документі, згідно ст. 4 ЗУ «Про порядок виїзду з України і в’їзду гр. України» якими можуть бути:

    для осіб які виїжджають вперше – штамп про оформлення виїзду за кордон на постійне місце проживання..."

    З повагою!

    Дерій Владислав Олегович
    14%

    Доброго дня, Олександре!

    РОБОЧА ВІЗА НЕ ДАЄ ПРАВО НА ВИЇЗД ЗА КОРДОН ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИМ, адже наявність дозволу від іноземних органів влади не свідчить про те, що Ви оформили факт постійного проживання за межами України відповідно до українського законодавства.

    Щоб мати змогу вільно перетинати кордон Ви повинні мати підставу згідно Правил перетинання державного кордону громадянами України, у більш зручному виді вони зазначені на офіційному сайті ДПСУ https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    Одініє з підстав для вільного перетину кордону є оформлення постійного проживання за кордоном https://dmsu.gov.ua/poslugi/dokumenti-dlya-vijzdu-....

    ВИСНОВОК: Ви зможете виїхати з України коли у Вас в закордонному паспорті буде штамп «постійне проживання за кордоном" АБО Ви матимете інші підстави для виїзду з України згідно Правил перетинання державного кордону громадянами України

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    28%

    Доброго дня, Олександре!

    Право на виїзд Вам може надати тільки ПМП у іншій країні, або ж інші підстави визначені у Постанові КМУ №57 "Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України". Робоча віза не надає Вам можливості перетинати кордон.

    Відповідно до останніх роз'яснень ДПСУ:

    Виїзд чоловіків, які мають робочу візу країни ЄС.

    "Для підтвердження підстав перетину державного кордону України на виїзд, крім документів, що підтверджують особу необхідно надати документи, що підтверджують статус особи, яка не підлягає призову на військову службу під час мобілізації та має право на виїзд з України. Візи іноземних країн, які видаються чоловікам - громадянам України, не підтверджують постійне проживання в цих країнах та не дають право на виїзд військовозобов’язаним".

    Виїзд чоловіків, які постійно проживають за кордоном.

    Громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які постійно проживають за кордоном можуть виїжджати за наявності відповідних відміток в паспортному документі, згідно ст. 4 ЗУ «Про порядок виїзду з України і в’їзду гр. України» якими можуть бути:

    для осіб які виїжджають вперше – штамп про оформлення виїзду за кордон на постійне місце проживання;

    для осіб, які постійно проживають за кордоном – штамп про оформлення виїзду за кордон на постійне місце проживання та відмітка (штамп) про взяття на постійний консульський облік у закордонній дипломатичній установі України або перебування такого громадянина на постійному консульському обліку підтверджується довідкою про перебування на консульському обліку, яка формується з використанням засобів відомчої інформаційної системи Міністерства закордонних справу України".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович
    18%

    Доброго дня.

    Порядок виїзду за кордон, перелік суб'єктів що мають таке право та підстави визначені Правилами перетинання державного кордону громадянами України.

    Зазначена Вами підстава права виїзду Вам не надає

    Корнійчук Євген Іванович
    12%

    Доброго дня, виходячи зі свого досвіду, скажу що таким чином у вас не вийде перетнути кордон.

    Підстави для перетину кордону за посиланням

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#T...

    Мамай Ірина Євгеніївна
    10%

    ВІтаю,

    На жаль не можете виїхати по робочій візі.

    Всі підстави для перетину кордону під час поєнного стану вказано в Постанові КМУ № 57


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України