Задайте питання юристу

833 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 25 березня 2024, питання №104331

Чи маємо ми право на частину спадку від бабусі. ?

Добрий день. Моя бабуся зробила заповіт тільки на 1 внучку, хотя в неї нас 4ро. Всі рідні брати та сестри. Чи маємо ми право відсудити частину спадку?

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Такі дії можливі лише з підстав передбачених законодавством.

    Крім того, відповідно до ст. 1241 Цивільного кодексу України, малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кожному з них у разі спадкування за законом (обов'язкова частка).

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Валентина!

    На жаль, заповіт в цьому випадку, написаний лише одну онучку, - це право Вашої бабусі.

    Вам треба з нею поговорити про це, й, можливо, вдасться поновити справедливість.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    На жаль, але шанси на це у Вас доволі низькі, адже це воля спадкодавця. Втім, можете спробувати оскаржити заповіт, але повторюся, це буде дуже складно і практичнго, і теоретично.

    З повагою!

    Карпенко Андрей Владимирович

    Вітаю!

    Спадкодавець сам вирішує на кого скласти заповіт.

    Ви не маєте права на спадщину. Звертатися до суду безперспективність.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України