Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 05 січня 2024, питання №99668

Науково-педагогічний, військовий облік

Вітаю! На нашій кафедрі аспірант очної форми навчання є за сумісництвом науково-педагогічним працівником на 0,5 ставки. Має чинну довідку про відстрочку за аспірантурою та чинну медкомісію.

Усіх військово-зобов'язаних кафдери служба університету запрошує, саме запрошуює листом на електронну пошту, до ТЦК для звіряння даних та тих, хто більше 5 років не проходив медкомісію, для її проходження.

Дані оновлені (довідка про відстрочку чинна), потрібно йому іти до ТЦК?

Які можливі варіанти подальших дій у ТЦК у таких випадках (вручення повістки яких типів (на проходження медкомісіЇ?, або необхідність надання документів для підтвердження відстрочки, або направлення на медкомісію, перевірка даних?

Наскільки можливо очікувати на перевірку даних без проходження медкомісії, потреби у підтвердженні чинної відстрочки?

Чи правильно розумію, що підстави, право на відстрочку по аспірантурі є чинне, де б не працював аспірант за сумісництвом?

Чи йоому потрібно із цим питанням до служби військового обліку університету?


Дякую за відповідь

Відповіді юристів (2)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Йти до ТЦК потрібно якщо військовозобов'язаному вручили повістку або ВНЗ видав розпорядження явитись до ТЦК та ознайомив під підпис.

    Запрошення отримане на електронну пошту можна ігнорувати.

    Довідка ВЛК дійсна 12 місяців. Якщо не відбулось погіршення стану здоров'я направити на ВЛК не повинні.

    Аспірант має право на відстрочку незалежно від того де він працює.

    Вручення повісток на уточнення даних, первірка дійсності відстрочки - залежить від ТЦК. Насамперед, хочу зазначити, що ТЦК мають інформацію про Вашу відстрочку. Якби аспіранта відрахували та він втратив право на відстрочку, ВНЗ повідомив би про відрахування ТЦК.

    Тому без належно врученої повістки або розпорядження - до ТЦК йти не потрібно.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Ви маєте відстрочку у зв'язку з денною формою навчання в аспірантурі незалежно від того, де Ви працюєте.

    Проте це не дає Вам права відмовитись від проходження ВЛК. Така вимога з боку ТЦК є правомірною.

    Причиною листа від університету може бути відповідне розпорядження ТЦК - це варто перевірити, перш ніж приймати якесь рішення з цього приводу.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України