Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 26 грудня 2023, питання №99346

Відстрочка від мобілізації, якщо мати інвалід 2 групи

Моя мати інвалід 2 групи, догляду не потребує, я один син, вона розлучена. Чи матиму я відстрочку, згідно пункту: "Які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю І чи II групи та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи за умови, що такі особи з інвалідністю обрали військовозобов’язаного для здійснення за ними догляду." Не потрібно оформляти офіційний догляд, як прописано в інших пунктах статті 23 - "за висновком медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я потребують постійного догляду"? В цьому ж пункті не занотовано про висновок комісії...

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Максиме!

    Догляд за особою можливо здійснювати, якщо вона його потребує, а доказом потреби у постіному догляді є довідка ЛКК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Максим Клієнт 4 місяці тому

    в цьому пункті написано "здійснення догляду", не постійного догляду як прописано в інших пунктах. Там де прописано про постійний догляд, там вимагається висновок комісії. Невже це не різні речі, догляд та постійний догляд? Я помиляюся?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Максиме! Станом на зараз всі юристи володіють такою ж само інформацією, як і Ви. По-перше, ще ніхто не бачив остаточного тексту законопроекту, ще можливі зміни щодо нього після першого читання. По-друге, ніяких офоційних роз'яснень з цього приводу ніким не надавалося. По-третє, наразі це можуть бути тільки наші з Вами домисли, як буде відбуватися насправді і які підтверджувальні документи потрібно буде надавати до ТЦК - питання без відповіді. Можливо буде достатньо заяви від Вашої матері, що Ви за нею доглядаєте, а можливо, буде якісь інший документ.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Наразі складно давати якісь тлумачення, в мене також дуже багато запитань до запропонованого тексту законопроєкту. Але поки що це не закон.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 4 місяці тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день!

    Для проведення повної і об"єктивної консультації, треба ознайомитися з документами.

    Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України