Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Фармацевтическое право, 18 декабря 2023, вопрос №98894

Які мають бути документи для перетину кордону з психіатричними ліками

Добрий день. Будемо перетинати кордон, але на постійній основі дружина приймає клозапін та хлорпромазин (психіатричні ліки) В нас є рецепт на них. Які ще потрібні документи щоб перетнути кордон з ними

Ответы юристов (7)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Хто саме планує перетинати кордон?

    Дмитро Клиент 4 месяца назад

    Я і дружина

    • Кирда Вячеслав Володимирович

      Пане Дмитро!

      Для Вашого перетину за кордон, на жаль, мало факту прийому психіатричних ліків Вашою дружиною. Вам потрібно мати висновок ЛКК про потребу дружини в догляді або групу інвалідності.

      З повагою!

      • Дмитро Клиент 4 месяца назад

        В дружини друга група інвалідності. Питання в тому, які потрібно мати документи на ліки

        • Кирда Вячеслав Володимирович

          Пане Дмитро!

          Вибачте, не одразу зрозумів.! Загалом переглянув я дані лікарські засоби, начебто вони не є в переліку тих, які заборонено ввозити на територію ЄС. Втім, для більшої впевненості, я б радив отримати консультацію безпосередньо у ДПСУ.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитре!

    Для виїзду Вам потрібно мати на руках, як мінімум, рецепт лікаря.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Безпосередньо на психіатричні ліки потрібно мати небагато документів. Це мають бути рецепти від лікарів та інша медична документація. В дружини на руках обов'язково має бути юридична документація про інвалідність, зокрема посвідчення інваліда.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України