Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

08 грудня 2023, питання №98404

Повернення з вибракування авто.

Доброго дня.Втрапив в неприємну ситуацію.Придбав автомобіль по техпаспорту,продавець запевняв що власника автівки не шукав і машина чиста,я теж превіряв через інтернет програми(ні арештів,ні штрафів і т.п).Але позавчора я вирішив знайти власника авто і знайшов.Подзвонивши йому він мені повідомив вкрай неприємну новину про авто:він продав її теж по техпаспорту і покупець не став брати довіреність,та власник автівки настояв на довіреності з подальшим переоформленням,за деякий час вони зробили довіреність,та покупець вперто не хотів перереєстровувати на себе авто.Власника автівки це бентежило і він неодноразово просив переоформити.Потім він взнав як можна авто "вибракувати",він попередив покупця про це,на що покупець повів себе неадекватно і облаяв продавця.В пригніченому стані власник автівки написав заяву на вибракування,і її зняли з обліку.Після цього машина змінила декілька власників,та попала до мене,про те що машина знята з обліку я взнав позавчора.Підскажіть будь ласка чи є хоч один шанс знову її поставити на облік,через суд,мрео чи ще якісь служби,чи є спеціадісти,які зтикались з таким питанням і мали позитивне рішення?Власник авто не проти і йде мені на зустріч в вирішенні цієї непростої ситуації.Власник знаходиться в Вінниці.

Відповіді юристів (17)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Романе!

    Ситуація неоднозначна і складна. Зверніться у сервісний центр МВС. Побачимо, що вони скажуть. Потім можна буде про щось говорити.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Роман Клієнт 5 місяців тому

      Дякую за відповідь.В сервісному центрі сказали що власник не може повернути авто з вибракування через звернення до сц МВС.Щоб повернути з вибракування потрібне рішення суду про обов'язання сервісного центру постановки на облік авто.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        На жаль вони до міри праві, тому же повернути авто з вибракування неможливо. Тому, можливо, дійсно є сенс звернутись до суду.

    Роман Клієнт 5 місяців тому

    Дякую.Підскажіть як це зробити,потрібно звернутись власнику,чи потрібен адвокат для даної справи?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Ця справа буде складною, і шансів на успішне рішення зовсім небагато, тому без спеціаліста Ви не обійдетесь.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    На жаль, судова практика по цьому питанню говорить, що після вибракування транспортного засобу відновлення реєстрації неможливе.

    Звичайно можна звернутися до сервісного центру МВС із заявою про реєстрацію авто, отримати відмову, а потім оскаржити відмову у судовому порядку, але суди стають на сторону МВС.

    У Вашому випадку можна спробувати визнати договір купівлі-продажу авто нечинним та повернути кошти у судовому порядку.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Роман Клієнт 5 місяців тому

    В тому і справа що договору купівлі-продажу для мене не було,авто куплялось по техпаспорту,при чому так змінилось декілька покупців,і мені про це не сказали,увіряли що машина законна і власника не шукали.Я знайшов власника,він увійшовши в моє положення виявляє бажання мені допомогти,головне знати які дії при цьому робити і розуміти чи робити взагалі.

    • Дерій Владислав Олегович

      Тобто, Ви купили авто по довіреності?Ви можете звернутись до суду про поверненя безпідставно набутих коштів. Гроші Ви передавали готівкою чи банківським переказом?

      Можна звичайно звернутись до суду з позовом власника авто про помилкове вибракування, але знову ж таки судова практика невтішна.

      • Роман Клієнт 5 місяців тому

        Доброго вечору.Ні, авто було придбано по техпаспорту,без довіреності,як заявляв продавець "власника не шукав".

        Тому в моєму випадку я так зрозумів що потрібно тільки рішення суду про постановку авто на облік.

        • Дерій Владислав Олегович

          Так, у Вашому випадку залишається лише судове вирішення Вашого питання.

          Можете спробувати з продавця авто вимагати повернення коштів за продаж авто, якщо є докази передачі коштів.

      • Роман Клієнт 5 місяців тому

        При зверненні власника авто до суду про помилкове вибракування потрібні послуги юриста,чи це він може зробити сам?

        • Дерій Владислав Олегович

          Позов може подати сам власник, але потрібно обгрунтувати його. На жаль, судова практика по Вашому випадку не втішна.

    Роман Клієнт 5 місяців тому

    Всім дякую за відповіді.Всім мирного неба! Будемо боротись,іншого не залишається. Може хто є із юристів з Вінниці з практикою в такому питанні,щоб допомогти подати позов до суду власникові?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Доброго ранку, Романе! Навзаєм! Список юристів цього сайту з Вінниці: https://uristy.ua/ua/lawyers/vinnica

    • Дерій Владислав Олегович

      Доброго дня! Будь ласка!

      Ознайомтесь з позитивним рішенням суду на Вашу тему https://youcontrol.com.ua/catalog/court-document/9...

      А це негативне рішення суду https://opendatabot.ua/court/112246402-14f3b5d6d72...

    Роман Клієнт 5 місяців тому

    Дякую,всім добра!

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Вам також, Романе!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України