Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Підприємницьке право, 03 грудня 2023, питання №98031

Як отримати бронювання ФОП

Доброго дня! Хочу зайнятися виробництвом кровоспинних турнікетів, деталей з пластику для дронів на 3д принтері. Робити та передавати безкоштовно. Чи можна буде зробити бронювання ФОП і що для цього потрібно? Робити все що потрібно для підвищення обороноздатності країни. Дякую.

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Фізична особа-підприємець не може отримати бронь від мобілізації, як і не може забронювати своїх працівників.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Щоб офіційно отримати бронь та отримати відстрочку потрібно:

    1. Звернутися до військової державної адміністрації та отримати мобілізаційне завдання (замовлення)
    2. Подати списки за формою згідно з додатком 1 в паперовій та/або електронній формі разом з відповідним обґрунтуванням та довідкою про кількість військовозобов’язаних за формою згідно з додатком 2.
    3. Отримати Витяг з рішення Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаних (додаток 3), завірений підписом керівника та печаткою (у разі її наявності) відповідного органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування. Даний Витяг є документом, що підтверджує надання військовозобов’язаному відстрочки. Строк дії відстрочки - 6 місяців. Потім потрібно знову подавати списки на бронювання.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України