Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Интеллектуальная собственность, 25 ноября 2023, вопрос №97468

Розміщення особистих даних в соцмережах без згоди.

Певна людина, мотивуючи тим, що це її сторінки в соцмережах і вона на них може робити все, що їй заманеться, розміщує на своїх сторінках фотографії та посилання на сторінку іншої особи без її на це згоди, а всупротив. Чи за це існує юридична відповідальність.

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, порушення недоторканості приватного життя. Звертайтесь до поліції.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Катерина!

    Залежить від того, який саме контент був опублікований в мережі. Відповідальність може коливатися від цивільної, яка потребує звернення до суду за захистом честі та гідності, до адмінистративної, або ж, навіть кримінальної.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Не зовсім правомірно, але треба розуміти, що саме опубліковує дана особа. Втім, раджу подати на таку особу офіційну заяву про припинення таких дій під приводом звернення до правоохоронних органів.

    Успіхів.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України