Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 16 листопада 2023, питання №96877

Алименты с не трудоустроенного лица

Добрый день, был выдан судебный приказ о взыскании с меня алиментов, я не имею официального дохода, и мне был выставлен исполнительной службой долг из расчёта 25% от средней зарплаты по региону прописки , обязан ли я после погашения долга продолжать платить по такой же сумме, либо могу платить минимальные алименты и заносить квитанции в исполнительная службу?

Відповіді юристів (6)

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Якщо ви не працюєте, то стягнення аліментів відбувається саме із середньої зарплати вашого регіону. Мінімальна сума існує для того, щоб при стягненні з вас коштів з існуючого доходу (наприклад офіційної мінімальної зарплати) дитина отримала свій мінімум.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Романе!

    Ви повинні виплачувати аліменти, які передбачені судовим наказом. Якщо не будете працювати і буде борг, то знову прийдеться заплатити так само, як і минулого разу.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Виктор Клієнт 6 місяців тому

      А допустим регистрация ФОП на єдиному податку, але зі звітністю діяльності 0 вплине на розрахунок подальшої суми аліментів ?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Тоді аліменти будуть стягуватись з усієї суми доходів ФОП. Якщо доходів не буде, то знову - з розрахунку СЗ по регіону. Мінімалки не буде.

      • Мамай Ірина Євгеніївна

        ЧІтко про це вказано щодо заборгованості,

        Стаття 195 СК Визначення заборгованості за аліментами, присудженими у частці від заробітку (доходу)

        1. Заборгованість за аліментами, присудженими у частці від заробітку (доходу), визначається виходячи з фактичного заробітку (доходу), який платник аліментів одержував за час, протягом якого не провадилося їх стягнення, незалежно від того, одержано такий заробіток (дохід) в Україні чи за кордоном.

        2. Заборгованість за аліментами платника аліментів, який не працював на час виникнення заборгованості або є фізичною особою - підприємцем і перебуває на спрощеній системі оподаткування, або є громадянином України, який одержує заробіток (дохід) у державі, з якою Україна не має договору про правову допомогу, визначається виходячи із середньої заробітної плати працівника для даної місцевості.

        У разі встановлення джерела і розміру заробітку (доходу) платника аліментів, який він одержав за кордоном, за заявою одержувача аліментів державний виконавець, приватний виконавець здійснює перерахунок заборгованості.

        3. Розмір заборгованості за аліментами обчислюється державним виконавцем, приватним виконавцем, а в разі виникнення спору - судом.

        Тут мова не лише про дохід "0" , а навіть якщо є дохід, однак особа на спрощеній системі оподаткування.

        Якщо у ФОП "0" дохід, тобто він відсутній - відтак відрахування визначаються з середньої зарплати регіону.

        ЦІ питання можна обговорити конкретно з вашим виконавцем.

    Богун Сергій Павлович

    Заборгованість за аліментами, присудженими у частці від заробітку (доходу), визначається виходячи з фактичного заробітку (доходу), який платник аліментів одержував за час, протягом якого не провадилося їх стягнення, незалежно від того, одержано такий заробіток (дохід) в Україні чи за кордоном.

    Заборгованість за аліментами платника аліментів, який не працював на час виникнення заборгованості визначається виходячи із середньої заробітної плати працівника для даної місцевості.

    Розмір заборгованості за аліментами обчислюється державним виконавцем, приватним виконавцем, а в разі виникнення спору - судом.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України