Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 15 листопада 2023, питання №96827

Трудовий спір з керівником закладу освіти.

Я шкільний бібліотекар , 59 років, працюю за фахом 34 роки. Від початку війни призначена керівником на чергування в підвалі - сховищі під час тривоги. Маю хронічну алергічну реакцію на пил, амброзію, плісняві гриби,дріжджові тощо, про що повідомила керівника, підкріпивши звернення довідкою від лікаря. Керівник в недопустимому тоні вимагає виконання розпорядження, або примушує просто стояти на холоді поблизу сховища, що негативно впливає на стан здоров'я . Чи має право керівник примушувати мене до такого виду роботи ? Дякую.

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Карина!

    Чи Ви подавали керівнику Вашого освітнього закладу відповідну заяву про звільнення від чергування з довідкою лікаря про Вашцу ваду здоров'я? Якщо ні, то зробіть це. У разі отримання відмови, подавайте скаргу на дії чи рішення керівника або до місцевого управління освіти,, або до Держпраці, або до суду.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ви маєте підтвердження наявності хвороб у вигляді медичної довідки? Подавали її директору офіційною заявою?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України