Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Страхование, 12 ноября 2023, вопрос №96621

Чи правомірною була відмова в державній реєстрації страхової компанії?

Громадянин України Войтенко та громадянин Іспанії Дельмондо вирішили створити страхову компанію у формі товариства з обмеженою відповідальністю «Страхова компанія «Гарант». Засновники виходили з того, що страхова компанія може здійснювати будь–який з видів підприємницької діяльності, а страхування, перестрахування та фінансову діяльність, пов’язану з формуванням, розміщенням страхових резервів та їх управлінням – тільки після отримання відповідних ліцензій. Це і знайшло відображення в статуті. Статутний капітал був сформований за рахунок власних коштів засновників, цінних паперів ( зокрема, векселів) та грошей, отриманих під заставу квартири Войтенко, і в сумі склав 980 000 євро. Проте їм було відмовлено у реєстрації страхової компанії. Чи правомірною була відмова в державній реєстрації страхової компанії?

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, для обгрунтованої відповіді треба ознайомитися з письмовою відмовою в реєстрації ТОВ.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Микита!

    Для того, щоб надати Вам конкретну відповідь, потрібно ознайоситись зі статутом ТОВ та письмовою відмовою у реєстрації страхової компанії.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Питання відмови врегульовано ст.28 Закону України « Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

    Виходячи з підстав передбачених вказаною статтею можна буде робити висновки щодо обґрунтованості.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України