Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 05 листопада 2023, питання №96201 600₴

чи може Садівниче Товариство витребувати внесок за вступ зі спадкоємців 2-ї степені?

Садове товариство. Маємо 3 участки та будинок, все оформлене належним чином. Вступила в спадшину сестра померлого власника. Председатель вимагає внести вступний внесок 8000 за кожен участок так як спадшину прийняла не 1 лінія а 2-га. В уставі це не передбачено, я перевірив. Але він посилається на протокол зборів за минулі роки (не бачив). Ми готові судитися.

Відповіді юристів (2)

    Олександр Клієнт 6 місяців тому

    вітаю. Земля, будинок та ще 2 земельні делянки без будинків належать наразі спадкоємці (сестрі померлого).

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    100%

    Доброго дня.

    Вимоги голови товариства неправомірні.

    Відповідно до ст. 1218 ЦК До складу спадщини входять усі права та обов´язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

    Відповідно до ст. 21 Закону "Про кооперацію", Право власності членів кооперативу - фізичних осіб на свою загальну частку успадковується.

    При цьому неважливо, спадкоємці якої черги приймають спадщину.

    Необхідно письмово звернутись до голови кооперативу і у випадку відмови, маєте право звернутись до суду


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України