Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Бухгалтерский учет, 05 ноября 2023, вопрос №96172

Дропшипінг ФОП інтернет-магазин

Порадьте, яку групу ФОП обрати для інтернет-магазину на умовах дропшипінгу, з метою сплати МІНіМАЛЬНИХ ПОДАТКІВ, оскільки дохід невеликий (приблизно 3 тисячі гривень на місяць), але я бажаю працювати офіційно.
Врахуйте ще якщо у якомусь місяці не буде надходжень на ФОП щоб я не платитив податок або платим мінімальну суму

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Богдане!

    Істотна мінімізація податків можлива на умовах комісійної схеми роботи, коли Ви виступаєте у ролі комісіонера, а Ваш клієнт - комітент. Крім того, відносити між Вами та клієнтом для зручності повинні бути врегульовані договором оферти. Для своїх клієнтів я вже неодноразово будував таку схема, і вона успішно працює. Так що ця порада випробувана на практиці. Сплачувані при тому податки у разі реєстрації Вашого підприємницького статусу як ФОП 3 групи на спрошеній системі оподаткування Вас просто вразять!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Bohdan Клиент 5 месяцев назад

      Тобто, я роблю 3 групу ФОП, плачу податки саме зі свого прибутку, а не зі всієї суми доходу, яка мені прийшла за товар? Наприклад, товар коштує в магазині 1200 грн, а мій прибуток становить 200 грн. Отже, я буду платити податок з кожних 200 грн прибутку?

      Ще хочу дізнатися, чи мені потрібне ПРРО і які КВЕДи краще обрати. Можете порадити?

      І взагалі що мені ще потрібно знати

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Так, працюючи по договору коміссії податок платите лише з чистого прибутку. РРО буде не потрібно, якщо гроші будуть приходити з рахунку IBAN на рахунок IBAN ФОП.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України