Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 04 листопада 2023, питання №96164

Нововведення кабінету міністрів

Вітаю, 29 липня прийняли законпроєкт, згідно якого посилили відповідальність за корупцію та ввели самопідготовку до теоретичного іспиту (тобто в МВС його можна буде здати без навчання в автошколі). Питання саме по цій самопідготовці, ухвалили, що вступить в силу через 3 місяці після прийняття (29 липня - відповідно 29 жовтня). Я приходив здавати 31 жовтня, сказали вказівок не було, самі нічого не знаємо поки. Підкажіть, чому він поки не в силі, чи є можливо ще якісь терміни для його допрацювання, адже хотілось би знати, коли він працюватиме. Дякую

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня Романе!

    Складно зрозуміти, що Ви маєте на увазі - якщо проект Закону № 3889 Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення відповідальності за корупційні злочини; якщо йдеться про законопроект Президента зі схожою тематикою, то його тільки збираються подати. Уточніть, будь ласка.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Законопроект, який Ви маєте на увазі в силі https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/39567 і повинен працювати.

    Згідностатті 15 ЗУ "Про дорожній рух" Особа, яка бажає отримати право на керування транспортними засобами відповідної категорії чи типу, зобов’язана пройти медичний огляд, відповідну підготовку в акредитованому закладі або самостійно опанувати зміст теоретичного модуля типової навчальної програми з урахуванням категорій транспортних засобів та пройти відповідну підготовку з практичного керування в акредитованому закладі або перепідготовку відповідно до типової навчальної програми, успішно скласти теоретичний і практичний іспити. Порядок підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів визначається Кабінетом Міністрів України.

    Тому Ви вправі складати теоретичний іспит без документів із автошколи.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Роман Клієнт 6 місяців тому

      Дякую, я так і подумав, що він в силі і мав би вже працювати, але у Сервісному центрі розводять руками, кажуть ми нічого не знаємо, просять чекати на новину на їх сторінках, як реагувати на це?

      • Дерій Владислав Олегович

        У Вас є 2 варіанти.

        1. Зачекати поки сервісний центр оприлюднить дану інформацію.

        2. Записатися на складання іспиту. У разі недопуску або відмови у прийманні іспиту - вимагати від працівників сервісного центру МВС письмову відмову у наданні послуги, а потім її оскаржувати.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України