Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 17 октября 2023, вопрос №95017

Соцзахист відмовляє у наданні копії акту постійного догляду

Доброго дня. подавав заяву по кму859 по постійному догляду за своєю бабусею. Рішення ще не винесено, але приходила комісія і складала акт складу сім'ї і мого факту догляду за бабусею, на моє письмове прохання надати мені завірену копію цього акту мені в телефонному дзвінку відмовили. Що робити в такій ситуації? як тримати цей акт?

Ответы юристов (8)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, отрмайте письмову відповідь з законним обгрунтуванням такої відмови, після чого ви можете оскаржити її узвернувшись до міської ради або суду.

    • Андрій Клиент 6 месяцев назад

      Доброго.

      Наскільки я зрозумів, по закону вони повинні мені акт цей надати, КМУ57 це передбачає.

      До міської ради в якій формі можна звернутися?

      • Корнійчук Євген Іванович

        Надіславши їм Скаргу

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Не зрозуміло, який документ Ви маєте на увазі: довідку про надання компенсації по догляду чи акт встановлення факту підтвердження здійснення догляду?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Андрій Клиент 6 месяцев назад

      Доброго. Заяву про надання компенсації вони ще розглядають, а я хочу отримати акт встановлення мною фактичного догляду за бабусею, який склала комісія соцзахисту коли приходила до мене додому.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Якщо висновок був негативний (за умови, що Ви подали всі необхідні документи і все оформили правильно, включно, із заявою про отримання акту), Ви можете оскаржити рішення представників комісії в адміністративному або в судовому порядку. Іншого шляху тут немає.

        • Андрій Клиент 6 месяцев назад

          Ситуація така я по давав заяву на фінкомпенсацію по кму859. Моя заяву на догляд ще розглядається. відмови по ній я не отримав. Коли податься така заява, складається акт підтвердження мого фактичного догляду за бабусею та складу сім'ї, приходила комісія соцзахисту з лікарем, переписували мої паспортні дані та дані моєї бабусі, записували в цей акт. Я на цьому акті ставив свій підпис, що все написано вірно.

          Згідно КМУ 57 соцзахист зобов'язаний надати копію цього акту мені. Я писав окрему письмову заяву про надання мені копії. В телефонному режимі мені відмовили.

          Я правильно зрозумів, що по кму 57, вони зобов'язані надати мені цей акт?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Мені все ж таки здається, що Ви плутаєте акт підтвердження факту здійснення догляду і відповідь на заяву про надання державної компенсації по догляду на непрофесійні основі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України