Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 07 октября 2023, вопрос №94407

Позивач знаходиться в іншій області.Чі можна не поїхати на суд? Що для цього потрібно?

Доброго вечора.

Мене як позивача викликають в суд в місто Київ,але я мешкаю в місті Ізюм Харківська обл і не можу приїхати на суд.Підскажіть будь ласка як мені діяти?

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Згідно зі статтею 212 Цивільного процесуального кодексу у судовому засіданні можна брати участь в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Світлана!

    Якщо Ви не хочете за якихось причин бути присутньою на суді, подайте клопотання про неможливість явки через вказану причину. В іншому випадку можна звернутись до суду із проханням про проведення Вашого допиту або надання пояснень в режимі відеоконференції.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Бажано зрозуміти, який предмет позову у цій справі і наскільки він важливий для Вас. Якщо цілком допустимо пропустити засідання, Ви можете подати клопотання про розгляд справи без Вашої участі.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України