Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 05 жовтня 2023, питання №94285

ТЦК. Атопичный дерматит.

Привествую. У меня диагноз атопичный дерматит.
1. Могут ли меня мобилизировать и если да, то с какой степенью пригодности и где и как именно будет проходить служба?
2. Этот диагноз мне поставили 2 учреждения: частная клиника и государственная поликлиника. Есть истории что на ВЛК могут вообще не брать во внимание эти бумажки а поставить свой диагноз прямо там на месте... Ну это разве нормально? Ведь, дерматит это заболевание, какое имеет циклы... И если прийти на влк с стадии ремиссии, или в период приёма лекарства, то признаки этого заболевания вообще видны не будут, да и даже анализы не факт что покажут что есть такое заболевание... Что делать, если на ВЛК не поверят, не примут мои диагнозы, если визуально я буду выглядеть здоровым на тот момент, когда буду у них....?

Відповіді юристів (3)

    Богун Сергій Павлович

    Для ВЛК медичні висновки ЗОЗ мають рекомендаційний характер. У разі незгоди з рішенням ВЛК Ви маєте право його оскарження.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Костянтине!

    Ваші наявні медичні документи потрібні для того, аби ВЛК мала більш чітке уявлення про стан перебігу Вашого захворювання. Окрім цього, якщо ВЛК не зможе визначитись зі ступенем Вашої придатності до військової служби, Вас мають право направити на додаткове обстеження.

    Ваша хвороба віднесена до статті 57 Розкладу хвороб Наказу МОУ № 402 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#Text.

    Отже Ви можете перейти за посиланням і ознайомитись з інформацією про ступінь придатності до військової служби відповідно до перебігу Вашої хвороби.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Як можна давати якісь точні прогнози, якщо ми навіть не бачили Ваших медичних документів. Юристи - не лікарі! Раджу краще звернутись до лікарів, які оцінять ступінь тяжкості Вашої хвороби.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України