Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 21 вересня 2023, питання №93089

Чи можна виїхати за кордон, і чи підлягаю мобілізації

Чи мають право вручити повістку,чи можна виїжати за кордон з таким квитком ,які дії кои намагаються вручити повістку

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитре!

    Аби Вас не мобілізували і Ви мали право на виїзд за кордон, у Вас у військовому квитку повинно бути записано не "знятий" з військового обліку, а "виключений".

    Для того, очевидно, прийдеться проходити повторне ВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Дмитро Клієнт 7 місяців тому

      Дкую за відповідь

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    З таким військовим квитком Ви підлягаєте мобілізації та не маєте право на перетин кордону. Адже Ви зняті з військового обліку, а не виключені.

    Щоб Вас не мобілізували Ви повинні мати право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації з підстав, визначених у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

    Щоб мати змогу вільно перетинати кордон Ви повинні мати підставу згідно Правил перетинання державного кордону громадянами України, у більш зручному виді вони зазначені на офіційному сайті ДПСУ https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    З повагою, Дерій В.О.!

    Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України