Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 18 вересня 2023, питання №92880

Бронювання працівника в державному органі, якому не виповнилося 35 років

Вітаю. Працюю на державній службі в одному з структурних підрозділів обласної військової адміністрації. Мій вік 28 років. Колега, що працює у відділі кадрів та відповідальна за ведення військового обліку, повідомила, що я не можу бути заброньований, так як відповідно до документів, яким надано гриф ДСК, я не можу бути заброньований, тому що мені не виповнилося 35 років. Ну й напевно це також обумовлено постановою Кабінету Міністрів України від 04 лютого 2015 року № 45, а саме: заборона бронювати рядовий, сержантський і старшинський склад до 35 років. Питання, чи можу таки я бути заброньований відповідно до нового порядку бронювання, Постанови Кабінету Міністрів України № 76 від 27.01.2023? Адже даною постановою не передбачено обмеження щодо віку військовозобов’язаних.

Відповіді юристів (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, згідно з даною постановою Ви можете бути заброньовані за умови погодження такого бронювання. Взагалі можливі два варіанти бронювання: по лінії МОУ (вік більше 35 років) та по лінії Мінекономіки (вік не має значення).

    Всього доброго! З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України