Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 04 вересня 2023, питання №91619

Как жене с детьми приехать в Украину на месяц не потеряв статус беженцев в Польше .

Добрый день.
Жена с детьми в Польше, статус беженцев, я в Украине, статус ВПО, выехать к ним не могу, могут ли жена с детьми приехать в Украину и на какой срок что б не потерять статус беженцев ? Загранпаспорта у жены нет, думаем успеть сделать его в Украине.
Ещё такой момент, возможно ли что б жена оставила старшего сына (несовершеннолетнего) в Польше с бабушкой ( на месяц), или так не выпускают и нужно как въехали так и выезжать с двумя детьми, или нужно ещё оформлять на родную бабушку опекунство на месяц если выезжать с одним ребенком.
Какие ещё сложности и ньюансы могут быть ?
Спасибо.

Відповіді юристів (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    доброго дня, з даним питанням краще звернутися у консульство України за кордоном.

    За загальним правилом, тимчасовий захист, отриманий у країні ЄС, надає право на виїзд за межі країни до 90 днів протягом 180 днів. Продовжити термін перебування за межами країни можна в індивідуальному порядку в міграційних центрах.

    У випадках, коли Ви отримуєте соціальну допомогу або перебуваєте на обліку в Центрі зайнятості, Ви зобов’язані повідомити органи про від’їзд і з’ясувати умови повернення та термін відсутності в країні. Якщо Ви відсутні протягом тривалого часу без попередження, Ваш статус тимчасового захисту в деяких країнах може бути анульовано та покладено обов’язок повернути виплачену соціальну допомогу.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    На строк не більше місяця.

    Виникне потреба у отриманні моїх роз'яснень, функціонал сайту дає Вам таку можливість!

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України