Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 31 серпня 2023, питання №91294

Забрали військовий квиток

Доброго дня! Отримав повістку та з'явився до ТЦК та СП для отримання відстрочки, так як я маю право на неї згідно абз.11 ч.1 ст.23. Написав заяву та надав документи. Мені дали бланк на проходження ВЛК та забрали військовий квиток(кажучи, що "як ми надамо Вам відстрочку якщо військовий квиток у Вас?"). Питання наступне: Чи правомірні дії ТЦК?

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Військовий квиток і надання відстрочки за вказанною Вами підставою - речі абсолютно ніяк не пов'язані, і нехай ТЦК не вводить Вас в оману! Якщо вони відмовляють Вам у реалізації Вашого законного права на відстрочку, то повинні це зробити в письмовій формі і обгрунтовано, а не будь як. Крім того, при вилученні військового квитка Вам повинні були надати розписку.

    Виникне потреба у отриманні роз'яснень з радістю готовий їх надати!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ні, не правомірні. Вони не мають права вилучати Ваш військово-обліковий документ. Подавайте заяву про його повернення. Якщо потрібний зразок, звертайтесь.

    Всього доброго! З повагою.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 8 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Доброго дня!

    ЯКЩО БУДУТЬ РОБИТИ ЗАПИС ПРО ВІДСТРОЧКУ У ВІЙСЬКОВОМУ КВИТКУ, ТО ТАК, АЛЕ ПОВИННІ НАДАТИ РОЗПИСКУ ПРО ОТРИМАННЯ.

    «НАБИРАЙТЕ».

    Всього доброго!

    • Сергій Клієнт 8 місяців тому

      Сказали, що ніби будуть робити відмітку, але ніякої розписки не дали. Кажуть, що зі мною зв'яжуться. Цікаво скільки часу вони розглядають документи та приймають рішення?

      • Адвокат Евгений Александрович
        Адвокат Евгений Александрович 8 місяців тому

        Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

        Сергій.

        Протягом строку розгляду заяви про надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, згідно з Законом України "Про звернення громадян", від 15 до 30-ти днів, може бути продовжено строк до 45-ти днів.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України