Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 24 серпня 2023, питання №90714

Позбавлення бюджетного місця

Я студентка ХНУБА вступила у 2022 році на бюджет і в зв'язку з воєнним станом взяла академічну відпустку в листопаді 2022 року з гарантією зберігання за мною бюджетного місця, написавши заяву на поновлення з академічної відпустки надали відповідь що повернення на навчання можливе тільки на контрактну форму в зв'язку зі змінами правил МОН. Чи маю я право на бюджетне місце і на якій підставі забрали бюджетне місце?

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ви повинні повернутися на бюджетне місце.

    Звертайтесь за захистом до освітнього омбуцсмена

    https://eo.gov.ua/

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ангеліна!

    При поверненні до вишу з академічної відпустки Вам повинні повернути Ваше місце на бюджетному навчанні. У разі відмови в тому маєте право оскаржити таке рішення у Міністерство освіти на науки.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    У даному випадку раджу звернутись на гарячу лінію Міністерства освіти і науки України.

    23 червня 2023 року, розпочала роботу консультативна телефонна лінія МОН за номером 0 (800) 50-45-70, а також електронна пошта vstup2023@mon.gov.ua, на яку прийматимуть звернення громадян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України