Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 20 серпня 2023, питання №90460

Как признать в Украине смерть бывшего мужа, если он умер в россии?

Добрый вечер! Помогите, пожалуйста, решить вопрос. Я с ребенком проживаю в Киеве, в разводе с мужем с 2019 года. В 2018 году он переехал в ЛНР где после получил российское гражданство. В ноябре 2022 года он умер на территории российской федерации. При мне нет оригинала свидетельства его смерти, только скриншот. Как в Украине теперь признать его смерть? Я читала что можно признать через суд, но для этого нужен оригинал свидетельства о смерти, которого у меня нет. Есть ли еще какие-то способы?

Відповіді юристів (6)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Вам потрібно встановити факт смерті в судовому порядку. Доказами можуть будь-які підтвердження, що особа померла.

    Всього доброго. Успіхів!

    • Елена Клієнт 8 місяців тому

      Дякую, але в цьому й проблема, що окрім скріншота свідоцтва про смерть та дзвінка матір покійного, інших доказів немає. А для суду потрібний оригінал

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Олено!

        Скріншот також може бути визначений судом як належним доказ. Також можливо говорити про копію свідоцтва про смерть і так далі. Треба зібрати побільше доказів.

        Всього доброго. Успіхів!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, за допомогою суду про встановлення факту смерті.

    Звертайтесь.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    В такому випадку факт смерті прийдеться встановлювати в судовому порядку. Треба зібрати побільше доказів, включно із свідченнями близьких осіб. Скріншот свідоцтва про смерть також підійде, але краще зробити скан-копію цього документу.

    З повагою і надією на краще, адвокат Айвазян.

    Ангеліна
    Ангеліна 8 місяців тому

    Юрист, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день, факт смерті Вам потрібно буде встановлювати в судовому порядку. Скріншот свідоцтва про смерть також може бути одним із доказів смерті чоловіка.

    Можу допомогти Вам з Вашим питанням. Звертайтесь, буду рада допомогти!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України