Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 08 серпня 2023, питання №89679

Чи можу я змінити прізвище?

Після розлучення я залишила прізвище чоловіка,аби бути з дітками під одним прізвищем. Але колишній чоловік одружився вдруге,і ім'я його дружини таке,як моє. В нашому невеликому містечку це приносить мені дискомфорт, адже всі плутають нас,віддають посилки не вірно. Постало питання повернутися до дівочого прізвища. Чи можу я повернути його і як потрібно це зробити? А також,якщо батько позбавлений батьківських прав на дітей,то чи можна змінити їм прізвища на своє дівоче? І що для цього треба?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Для повернення собі дівочого прізвища Ви повинні звернутись до ДРАЦС із відповідною заявою, додавши до неї рішення суду про розлучення.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти, а за потреби допомогти практично.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Повернути дошлюбне прізвище у даному випадку Ви вже не зможете. Раджу звернутись до РАЦС з консультацією з приводу цього питання.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України