Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 25 липня 2023, питання №88900

Оскарження договору дарування

Доброго дня!
Сталася така ситуація в нашій родині. Ще у 1997 році помер мій батько, єдиний син у своїх батьків, у 2002 другому помер дід у 2009 баба. Бабуля проживала сама і її молодша на 11 років сестра скориставшись ситуацією, підманувши її, забрала документи і змусила нашу бабу переписати все на неї, все майно, яке їй належало, будинок і землю. Сестра її дуже маніпулювала бабулею, тому забрала в неї усі документи. Бабуля кілька разів змінювала свою волю і це є зафіксовано у сільській раді. Ми намагалися після смерті баби у 2009 році домовитися, але все було марно, вона вела себе неадекватно, навіть простягала руки. По телефону вона обіцяла віддати хоча б дідову землю, а по факту постійно обманювала. У 2021 році вона теж померла і її діти ведуть себе не менш агресивно. Тобто це мої двоюрідні дядьки.
При житті бабуля нам казала, що все залишиться нам, бо був єдиний син і ми, дві внучки. Питання в тому, чи можна ще повернути свою спадщину, знаю, що пройшло багато часу, але все ж таки, можливо є надія довести непричетність чужих людей до нашої спадщини і повернути? Дякую за відповідь!

Відповіді юристів (4)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, за займе багато часу, зусиль і фінансів, і гарантувати результат не можливо. Якщо ви готові спробувати натискайте кнопку звернутися для обміну контактів та подальшої співпраці.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ірина!

    Спробувати можна, але правова перспектива не зовсім ясна, й точно буде складно зібрати необхідні докази!

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Згодний з колегами. Часу та коштів на це піде дійсно не мало, а от чи буде результат - ніхто не зможе гарантувати.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Ангеліна
    Ангеліна 9 місяців тому

    Юрист, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день, Ірино!

    Насамперед потрібно ознайомитись з усіма документами. Єдиний шлях в даній ситуації - це звернення до суду, що займе в сучасних реаліях чимало часу та грошей на послуги адвоката. Крім того, ніхто не дасть Вам гарантій позитивного вирішення питання, але спробувати безумовно можна.

    Звертайтесь, буду рада допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України